ATK-ohjelmistot ja tietoturva

Käytämme suunnittelussa Graphisoftin ArchiCad –ohjelmistoa, joka on johtava rakentamisen tietomallinnusohjelma Suomessa. Arkkitehti luo ohjelmassa rakennuksesta kolmiulotteisen virtuaalisen mallin, jonka avulla suunnitelmaa voidaan havainnollisesti esitellä asiakkaalle. Mallista tuotetaan kaikki normaalit rakennuspiirustukset: lupakuvat, työ- ja osapiirustukset, kaaviot ja jopa pinta-alalaskelmat. Ohjelmistoon voi tutustua esim. www.mad.fi.

ArchiCadissä tuotettu aineisto on yhteensopiva muiden markkinoilla olevien muiden suunnitteluohjelmistojen kautta, joten yhteistyö erikoissuunnittelijoiden kanssa on sujuvaa. Piirustukset voidaan jakaa esim. dwg- ja pdf-muodossa.

Meillä on kokemusta suunnitteluhankkeiden läpiviennistä myös tietomallintamalla (BIM). Käytössämme on uusin versio Solibri Model Checker -ohjelmasta. Tietomallintamisen kautta syntyy monia hyötyjä suunnitteluprosessissa. Mallia voidaan hyödyntää erilaisissa melu,- energia yms. simuloinneissa, tilaajan kustannusseurannassa ja tietysti koko suunnitteluryhmän suunnitelmien yhteensovittamisessa. Toimistomme panostaa voimakkaasti tietomallintamisen osaamisen kehittämiseen.

Näyttävät esittely- ja myyntikuvat tehdään visualisointiohjelmilla. Lopputuloksena saadaan valokuvantarkka painokelpoinen kuva kohteesta ja tarvittaessa myös sen ympäristöstä (valokuvasovitus). Uuden rakennuksen soveltuvuutta ympäristöönsä voidaan tutkia sovittamalla suunnitelma esim. katunäkymään tai ilmakuvaan alueesta. Lisäksi voidaan tuottaa ulko- ja sisätiloista edustavia perspektiivikuvia esim. asuntoesitteisiin.

Työssämme tietoturvallisuus on ehdottoman tärkeää. Käytössämme on automaattinen varmuuskopiointipalvelu Varaani. Projektitietojen tiedostokopiot tallentuvat ulkoiselle palvelimelle kerran vuorokaudesta. Tiedot ovat siis turvassa, vaikka talo ympäriltä palasi.